WAT DOET EEN MEDISCH PEDICURE:

De medisch pedicure is een gediplomeerde pedicure die breed is opgeleid.

Zij kan alle voeten én zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen o.a. ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure bij Salon Nèfèrti werkt op doelmatige wijze samen met een podotherapeut, dermatoloog en huisartsen.

PEDICURE VERGOEDING:

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een mogelijke vergoeding bij een kunstheup, Diabetici, Reumatische Artritis en bij Oncologie (zie voor meer info onder ONCOLOGISCHE VOETZORG/ DIABETISCHE VOETZORG OF REUMA).

KWALITEITSBEWAKING:

Als Medisch pedicure ben ik geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). De Medisch Pedicure van Salon Nèfèrti heeft het KRP nummer: 2632.

Zie www.procert.nl.

Zij voldoet aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

  • het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu
  • het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence bases Richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.
  • het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen

Nagelprothese / nagelreparatie:
Is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Over de verschillende soorten kunstnagels bestaan heel wat onduidelijkheden.

Grofweg zijn er 2 soorten: Gelnagels en Acrylnagels.

Niet alleen uit cosmetisch oogpunt maar de kunstnagel kan worden aangebracht bij het ontbreken van de nagelplaat na een trauma, verkeerd knippen van nagels, als groeibegeleiding of na een behandeling tegen nagelmycose.

WAT IS EEN ORTHESE:
Een orthese is een permanent anti-druk middel. Ortheses zijn hulpmiddelen die op maat worden gemaakt van siliconen, rond de tenen.

WAT IS HET DOEL:
* het ontlasten van pijnlijke plekken
* lichte correctie zolang er nog geen contracturen zijn
* om standsafwijkingen te voorkomen (preventief)
* ter ondersteuning (bijv. bij hamertenen)
* bescherming tegen wrijving om beschadiging van de huid en het steeds opnieuw ontstaan van likdoorns te voorkomen.

Wanneer kunnen we een orthese toepassen?

* Bij een steeds terugkerende pijnlijke likdoorn tussen de tenen.
* Wanneer de grote teen de neiging heeft om scheef te gaan staan, de z.g.n. Hallux Valgus
* Om een pijnlijke knokkel bij de grote teen te ontlasten
* Wanneer men door standsafwijking van de tenen pijn heeft bij het lopen, zoals bij hamertenen.
* Wanneer er bij standsafwijking van de tenen druk op de tenen ontstaat, hier ontlasten en/of licht corrigeren, bij bijvoorbeeld hamertenen of ruitertenen (tenen die over elkaar liggen).

Op maat maken:

Het aanmeten van een orthese bespreken we samen. Na uitharding en het bijwerken van de orthese kan deze na 1 dag worden gepast en opgehaald.

De prijs van de orthese is afhankelijk van de grote van de orthese: Prijzen zijn exclusief de pedicurebehandeling.

NAGELCORRECTIES:

PODOFIX:
De podofix plakbeugel bestaat uit een elastisch kunststof voetje dat op de nagel wordt gelijmd en een activeringsdraad die de beugel aantrekt nadat deze op de nagel is gelijmd. Na het aanbrengen ligt de draad in de uitsparing van de kunststof voet en kan glad verzegeld worden. De podofix actieve plakbeugel kan voor nagenoeg alle soorten van vervormde, pijnlijk ingegroeide of gekrulde nagels gebruikt worden. De plakbeugel kan ook toegepast worden als in de nagelwal geen ruimte is voor het inbrengen van de veertjesbeugel. Afhankelijk van de omstandigheden blijft deze beugel op de nagel zitten voor een periode van 2 weken tot ongeveer 2 maanden en kan daarna vervangen worden door een nieuwe beugel tot het gewenste effect van de behandeling is bereikt. Nadelen: Geen. Voordelen: Geschikt voor risico patiënten.

 

BS-SPANGE:
De Spange is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast. Na het buigen van de strip wil deze zich weer herstellen naar de oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS-Spange is de client vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken. Het doel van de BS-Spange: Het doel is om de nagelwal te ontlasten van de druk. Het verkeert groeien van de nagelplaat wordt door de voortdurend trekken van de spange op de zijdelingse nageldelen langzaam gecorrigeerd en maakt een normale nagelgroei mogelijk. De nagelwal wordt dus blijvend ontlast en de oorzaak van de (pijn) klacht wordt tegelijkertijd opgeheven. Voor correctie van een abnormale nagelplaat (boven de 4 mm) is de BS-spange te zwak. 

Voordelen: geeft geen verwondingen of allergische reacties
Nadelen: De lijm kan loslaten.

 

GORKIEWICZ-SPANGE:
Deze (veertjes-techniek) komt uit Duitsland. Deze correctiebeugel wordt gemaakt van een chroomstalen draad. De beugel ligt dwars over de nagelplaat, aan de zijde van de teentop. De vorm is overeenkomstig met de nagelronding. De Spange wordt vastgezet met een gel of huidlijm. Na het aanbrengen van het veertje is de client vrijwel onmiddellijk pijnvrij, als de vorm goed is. Door de spanning of trekkracht van de beugel wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken. 

Voordelen: Deze techniek kan bij elke kromming of misvorming toegepast worden.
Nadelen: Dunne en broze nagels kunnen inscheuren.
Het staal kan een allergische reactie veroorzaken.

NIET GESCHIKT VOOR RISICOPATIENTEN zoals diabeten en bij vaatziekten.