WAT DOET EEN MEDISCH PEDICURE:

De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan alle voeten en zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen o.a. ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure bij Salon Nèfèrti werkt op doelmatige wijze samen met een podotherapeut, dermatoloog en huisartsen.

PEDICURE VERGOEDING:

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een mogelijke vergoeding bij een kunstheup, Diabetici, Reumatische Artritis en bij Oncologie. Bent u kankerpatiënt, dan is het van belang dat u ons laat weten of u onder behandeling bent. Meld wanneer de laatste chemokuur of bestraling heeft plaatsgevonden en wie uw oncologisch behandelaar en huisarts zijn. Een kankerpatiënt mag namelijk niet zonder meer een voetzorgtraject ondergaan. Wij kunnen overleg plegen met uw medisch specialist.

Salon Nèfèrti heeft gekozen om een contract af te sluiten met Podotherapie van Tongeren in Zutphen, voor de vergoedingen van de Diabetenzorg. Dit betekent dat als uw een verhoogd risico heeft vanaf Zorgprofiel 2 dat u de behandeling vergoed krijgt. Na een bezoek aan Podotherapeut v. Tongeren verwijst zij u door.

Alle Diabeten die een lager zorgprofiel hebben 0 tot  1 krijgen tegenwoordig geen vergoeding meer van de zorgverzekeraar.

Voor vergoedingen raadpleeg eerst uw zorgverzekeraar!

KWALITEITSBEWAKING:

Als Medisch pedicure ben ik geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). De Medisch Pedicure van Salon Nèfèrti heeft het KRP nummer: 2632.

Zie www.procert.nl.

Zij voldoet aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

  • het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu
  • het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence bases Richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.
  • het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen

Let op! Voor het beroep ‘pedicure’ is geen diploma vereist. Het is uw eigen risico als u kiest voor een niet gediplomeerde pedicure.

Een gediplomeerde pedicure is te herkennen aan het ‘PROVOET’ Logo:

provoet gediplomeerd lidvmedisch pedicure