PODOFIX:
De podofix plakbeugel bestaat uit een elastisch kunststof voetje dat op de nagel wordt gelijmd en een activeringsdraad die de beugel aantrekt nadat deze op de nagel is gelijmd. Na het aanbrengen ligt de draad in de uitsparing van de kunststof voet en kan glad verzegeld worden. De podofix actieve plakbeugel kan voor nagenoeg alle soorten van vervormde, pijnlijk ingegroeide of gekrulde nagels gebruikt worden. De plakbeugel kan ook toegepast worden als in de nagelwal geen ruimte is voor het inbrengen van de veertjesbeugel. Afhankelijk van de omstandigheden blijft deze beugel op de nagel zitten voor een periode van 2 weken tot ongeveer 2 maanden en kan daarna vervangen worden door een nieuwe beugel tot het gewenste effect van de behandeling is bereikt.

podofix plakbeugel               podofix

GESCHIKT VOOR RISICOPATIENTEN

BS-SPANGE:
De Spange is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast. Na het buigen van de strip wil deze zich weer herstellen naar de oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS-Spange is de client vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken. Het doel van de BS-Spange: Het doel is om de nagelwal te ontlasten van de druk. Het verkeert groeien van de nagelplaat wordt door de voortdurend trekken van de spange op de zijdelingse nageldelen langzaam gecorrigeerd en maakt een normale nagelgroei mogelijk. De nagelwal wordt dus blijvend ontlast en de oorzaak van de (pijn) klacht wordt tegelijkertijd opgeheven. Voor correctie van een abnormale nagelplaat (boven de 4 mm) is de BS-spange te zwak.

Voordelen:  geeft geen verwondingen of allergische reacties

Nadelen:  De lijm kan loslaten.

GESCHIKT VOOR RISICOPATIENTEN

spangenagel

GORKIEWICZ-SPANGE:
Deze (veertjes-techniek) komt uit Duitsland. Deze correctiebeugel wordt gemaakt van een chroomstalen draad. De beugel ligt dwars over de nagelplaat, aan de zijde van de teentop. De vorm is overeenkomstig met de nagelronding. De Spange wordt vastgezet met een gel of huidlijm. Na het aanbrengen van het veertje is de client vrijwel onmiddellijk pijnvrij, als de vorm goed is. Door de spanning of trekkracht van de beugel wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

Voordelen:  Deze techniek kan bij elke kromming of misvorming toegepast worden.

Nadelen:  Dunne en broze nagels kunnen inscheuren.

Het staal kan een allergische reactie veroorzaken.

NIET GESCHIKT VOOR RISICOPATIENTEN zoals diabeten en bij vaatziekten.

beugelnagel